OER

Oer is de verwezenlijking van onze dromen,, een particuliere school voor basisonderwijs in Assen. Na de zomer gaan onze deuren open.

We zijn volop bezig met de oprichting, en jij kunt daar deel van zijn. We komen eraan! Wij gaan de wereld mooier maken, door de kinderen groot te brengen in een wereld van vertrouwen, vreugde, vrijheid en verbinding. Diepe verbinding met zichzelf en de wereld om hen heen. Vrijheid, omdat ze zelf kiezen wat ze willen leren, wat voor hen van betekenis is. Vreugde, omdat samen spelen en ontdekken een feest is. En een diep vertrouwen, dat niemand beter dan zijzelf weten waarheen hun unieke pad leidt.

Waarom OER?

OER is een unieke particuliere school voor PO en VO. OER is de plek voor jouw kind als je gelooft dat een kind zoveel meer is dan taal en rekenen. OER is de plek voor jouw kind als je droomt van een mooiere wereld. OER is de plek voor jou als je de unieke schoonheid ziet van jouw kind. OER is de plek voor jouw kind als je je kind alleen maar wilt toevertrouwen aan iemand die jouw kind ook echt kan zien. In al zijn of haar eigenheid, wijsheid en zachte kracht.

 

OER is de plek voor jouw kind als je gelooft dat kinderen (en de wereld) iets anders nodig hebben dan het huidige systeem. OER is de plek voor jouw kind als je bereid bent om zelf ook te blijven groeien en ontwikkelen. OER is de plek voor jouw kind als je beseft dat kinderen onze grootste leermeesters zijn. OER is de plek voor jouw kind als jij als ouder weet dat je kind hier op aarde is om deze te veranderen.

 

Eliyah aan het woord:

Samen de nieuwe wereld creëren

‘Ik heb zoveel geleerd van kinderen, in al die jaren dat ik met ze mag werken. De puurheid die kinderen in zich hebben raakt me. Ik voel de eigenheid van ieder kind en de behoefte aan ruimte om te doen wat er van binnenuit wil ontstaan. Ik wil kinderen leren kennen in wie ze werkelijk zijn en hen helpen het pad te openen dat zij willen lopen in de wereld.

 

Het is mijn wens een omgeving te creëren waarin kinderen zich welkom en ontvangen voelen in wie ze zijn. Waarin ze de ondersteuning en het vertrouwen voelen zichzelf in alle kwetsbaarheid naar buiten te brengen. Ik ben zo blij met een plek voor de school in de natuur. Lekker naar buiten en spelen met alles wat in de natuurlijke omgeving aanwezig is.

 

Ik kan niet wachten om samen met Rosa binnen OER met kinderen aan de slag te gaan. Het zal een thuiskomen zijn voor alle kinderen en voor ons; een feest om iedere dag met elkaar te ontdekken wat het leven ons te bieden heeft. En samen vanuit onszelf de nieuwe wereld te creëren, in zuiverheid. Als ik echt contact maak met ieder kind, dan wordt al zichtbaar hoe die wereld eruit gaat zien. Hieraan wil ik mijn leven wijden.’

 

Eliyah van Oers studeerde pedagogiek en onderwijskunde en was eerder werkzaam als leraar, schoolleider, onderwijsadviseur en coach.

 

De locatie in het Asserbos

We hebben een prachtige plek gevonden voor OER, midden in het Asserbos! We wandelen elke dag in het bos en verheugen ons er enorm op om daar te starten met OER.

 

Visie

Lees meer over de unieke onderwijsvisie van OER op de pagina de hele school.